Scheeps- en jachtbouw

Vmbo

Ben je bijna klaar met je basisschool en wil je later een baan in de scheeps- en jachtbouw? Kies dan voor een van onze vmbo-opleidingen in IJmuiden of Harlingen. Daar leer je alles over de basis van maritieme technieken die in de scheepsbouw en jachtbouw toegepast worden, in de praktijklokalen kan je dat ook direct toepassen. Na je opleiding kun je naadloos doorstuderen.

Meer weten?  

Mbo

Als maritiem technicus ben je betrokken bij de bouw van een schip of jacht vanaf het ontwerp tot de oplevering. Je rekent mee aan het bestek – de gedetailleerde bouwtekening van een schip. Na je opleiding ga je uitvoerend werken of de projectleider assisteren.

Meer weten?

Hbo

Wanneer je jachten en grote schepen ziet varen dan klopt alles: de vorm, de drijfkracht, de afmetingen, de kleur en het materiaal. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar als een schip het water in gaat, is daar een heel proces aan voorafgegaan. Van een grove schets werk je steeds gedetailleerder naar het bestek; het definitieve plan van waaruit een schip wordt gebouwd. Je leert hier alles over tijdens de bacheloropleiding Maritieme Techniek.

Meer weten?

Cursussen

Meer weten?