Mbo

Ben je bijna klaar met je havo-, mavo- of vmbo-opleiding en wil je later een prachtige baan in de maritieme wereld? Kies dan voor een van onze mbo-opleidingen op niveau 1 tot en met 4. Of je nu interesse hebt in het ontwerpen en bouwen van jachten en schepen of liever als matroos, werktuigkundige, stuurman of maritiem officier aan boord stapt van een binnenvaart- of zeeschip, onze opleidingen bereiden je voor op een glansrijke maritieme carrière.

Water vergroot je wereld!

 

Tijdens je mbo-opleiding is er veel aandacht voor theorie en (beroeps)praktijk. Je oefent in moderne simulatoren, op onze eigen opleidingsschepen en op praktijklocaties. Voor de praktijkgerichte mbo-opleidingen werken we intensief samen met het bedrijfsleven waardoor er veel leuke stageplaatsen beschikbaar zijn. Soms zelfs in het buitenland.  

Na je opleiding kun je prima aan de slag in één van de vele maritieme banen in jouw vakgebied. Omdat er veel vraag is naar gemotiveerd en gekwalificeerd personeel, verdien je meestal vanaf het begin een mooi salaris. Ook kun je ervoor kiezen om na je niveau 4 mbo door te studeren op een van onze hbo-opleidingen. Omdat dubbelingen uit het opleidingsprogramma zijn gehaald en we maatwerk bieden, zijn er versnelde trajecten mogelijk.

 

 Binnenvaart

Dicht bij de kust, op meren of rivieren en kanalen kun je lerend werken als matroos of kapitein op een binnenvaartschip. We hebben ook een opleiding voor schipper op een rondvaartboot met toeristen aan boord. Wil je weten welke opleidingen je precies kunt doen, en op welke niveaus? Klink dan hieronder op ‘opleidingsinformatie’ van de vestiging naar keuze.  

IJmuiden: opleidingsinformatie

Harlingen: opleidingsinformatie

Urk: opleidingsinformatie

 

 Zeevaart

Wil jij de wijde wereld in, de wind door je haren voelen, op avontuur? Dat kun je gedurende je opleiding al doen, tijdens de stages bij samenwerkende rederijen. Na je opleiding kun je werken als stuurman, werktuigkundige of maritiem officier in de koopvaardij.   

 

IJmuiden: opleidingsinformatie

Harlingen: opleidingsinformatie

Delfzijl: opleidingsinformatie

Urk: opleidingsinformatie

 

 Maritieme Techniek

Als maritiem technicus ben je betrokken bij de bouw van een schip of jacht vanaf het ontwerp tot de oplevering. Je rekent mee aan het bestek – de gedetailleerde bouwtekening van een schip. Na je opleiding ga je uitvoerend werken of de projectleider assisteren.

 

Sneek: opleidingsinformatie

 

 Haven

In de haven zijn diverse toekomstmogelijkheden. Denk aan een baan als medewerker, teamleider of manager. Wat je dan doet? Je geeft leiding aan het laden of lossen van een schip. Daar hoort bij het bedienen van high tech materieel en havenkranen. Maar je houdt ook contact met transportbedrijven en andere partijen die in de haven werken. Ook regel je de documenten die horen bij het transport van goederen.

 

IJmuiden/Hoofddorp: opleidingsinformatie