Vmbo

Ben je bijna klaar met je basisschool en wil je later een baan in de havenlogistiek of binnenvaart? Kies dan voor een van onze vmbo-opleidingen in IJmuiden of Harlingen. Daar leer je alles over het varen of havenlogistiek en op onze moderne opleidingsschepen kan je dat ook direct in de praktijk toepassen. Na je opleiding kun je naadloos doorstuderen, onze vmbo-opleidingen vormen hiervoor een prima basis en sluiten heel goed aan bij de maritiem-nautische mbo-vervolgopleidingen van de Maritieme Academie Holland.

Water vergroot je wereld!

 

Binnenvaart 

Je volgt eerst twee jaar basisvorming waarin je al veel praktijkervaring opdoet. Hierna verdiep je je verder in de binnenvaartkunde of havenlogistiek. Je sluit je opleiding af met een theoretisch en praktisch examen op basis- of kaderberoepsniveau. Nieuw is onze gemengde leerweg, de Maritieme Mavo.

IJmuiden: opleidingsinformatie

Harlingen: opleidingsinformatie

 

Haven

Wil jij alles weten over goederen- en personenvervoer van en naar de havens, en alles wat ermee te maken heeft? Dan kan je op vmbo-niveau al kiezen voor de kennismaking waarin allerlei facetten uit de dagelijkse praktijk aan de orde komen. Denk aan laden of lossen van een schip, dat is tegenwoordig echt een high tech klus, maar ook aan contacten onderhouden met verladers en transportbedrijven.

IJmuiden: opleidingsinformatie

Harlingen: opleidingsinformatie

 

Scheeps- en jachtbouw

Bij scheepsbouw en jachtbouw leer je alles over de basis van maritieme technieken, in de praktijklokalen kan je die ook direct toepassen. Na je opleiding kun je naadloos doorstuderen.

IJmuiden: opleidingsinformatie

Harlingen: opleidingsinformatie

  

Huisvesting

Interne huisvesting vormt in het derde en vierde leerjaar van het vmbo een verplicht onderdeel van de opleiding. Voor de eerste en tweede klas leerlingen behoort deze huisvesting tot de mogelijkheden.

IJmuiden: opleidingsinformatie

Harlingen: opleidingsinformatie