Hbo

Als jij het type bent voor een maritieme wereldbaan, dan is een van onze hbo-opleidingen in Amsterdam, Leeuwarden of West-Terschelling iets voor jou. Je hebt daarvoor een havo- of vwo-diploma nodig, of een technische niveau 4 mbo-opleiding.

Water vergroot je wereld! 

 

Heb jij interesse in het ontwerpen en bouwen van jachten en schepen? Wil je als hydrograaf de waterbodem in kaart brengen voor grote bagger- of offshoreprojecten? Of stap je liever aan boord als werktuigkundige, stuurman of maritiem officier van een zeeschip? Binnen de Maritieme Academie Holland bereiden we je voor op een prachtige maritieme carrière.

Tijdens de opleiding oefen je de theorie in moderne simulatoren, op onze eigen opleidingsschepen en op praktijklocaties. We werken samen met lectoren en kenniscentra aan opdrachten uit de beroepspraktijk. Door onze contacten met het bedrijfsleven zijn veel leuke stageplaatsen beschikbaar. Soms zelfs in het buitenland.

 

 Zeevaart (Maritime Operations)

Voor studenten met het mbo-diploma Maritiem Officier op zak biedt de academie een apart leertraject om in 2,5 jaar het  hbo-diploma bachelor of Maritime Operations te halen. Ook als je loods wilt worden heb je het hbo-diploma bachelor of Maritime Operations nodig.

 

 Zeevaart (Maritiem Officier)

Wil je liever doorgroeien bij een rederij of na een aantal jaren varen aan de wal gaan werken? Daarvoor kom je eerder in aanmerking met de hbo-opleiding Maritiem Officier. Die richting leidt op voor functies als kapitein of hoofdwerktuigkundige aan boord van grote en complexe schepen – met een bijzondere of zware lading – of passagiersschepen. Als maritiem officier is het jouw verantwoordelijkheid dat het schip met zijn lading en bemanning veilig en snel op de plaats van bestemming komt. Je loopt wacht op de brug van het schip, zorgt voor lading en/of passagiers en bent verantwoordelijk voor de technische installaties. Practica spelen een belangrijke rol binnen deze opleiding. Met het eigen trainingsschip worden wekelijks oefentochten gemaakt. Ook is het marineopleidingsvaartuig Mr. Ms. Van Kinsbergen een aantal weken per jaar beschikbaar. Tijdens je opleiding specialiseer je je in de nautische kant (je wordt dan stuurman) of in de technische kant (je wordt werktuigkundige in de machinekamer).

Amsterdam: opleidingsinformatie

Terschelling: opleidingsinformatie

 

 Ocean Technology

Havens ontwikkelen, olieplatformen bouwen of pijpleidingen aanleggen op de bodem van de oceaan: bij al deze projecten zijn hooggekwalificeerde hydrografen betrokken die metingen verrichten in en rond het water. Ocean Technology leidt op tot hydrographic surveyor. Met hydrografische metingen wordt de waterbodem nauwkeurig in kaart gebracht. De gegevens die een hydrograaf aanlevert, zijn van groot belang voor bijvoorbeeld baggeraars of offshorebedrijven.

Terschelling: opleidingsinformatie

 

 Maritieme Techniek (scheepsbouw) 

Wanneer je jachten en grote schepen ziet varen dan klopt alles: de vorm, de drijfkracht, de afmetingen, de kleur en het materiaal. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar als een schip het water in gaat, is daar een heel proces aan voorafgegaan. Van een grove schets werk je steeds gedetailleerder naar het bestek; het definitieve plan van waaruit een schip wordt gebouwd. Je leert hier alles over tijdens de bacheloropleiding Maritieme Techniek.

Leeuwarden: opleidingsinformatie