Maritieme opleidingen op alle niveaus en voor diverse functies

In de maritieme wereld is veel vraag naar bekwaam en gekwalificeerd personeel. Met een diploma op zak, maak je een goede kans op een interessante baan met een mooi (start)salaris. De Maritieme Academie Holland heeft alles in huis om je loopbaan voor te bereiden en verder te ontwikkelen: voltijd- en bedrijfsopleidingen op alle niveau’s, open cursussen en incompanytrainingen. 

 

Moderne schepen, labs en simulatoren

Alle locaties beschikken over unieke opleidingsfaciliteiten. Leren hoe een moderne scheepsmotor in elkaar zit? Dat doe je in een scheepswerktuigkundigewerkplaats. Daarnaast hebben we een opleidingswerf op een maritiem bedrijventerrein. Op de schoollocaties ga je in practicalabs aan de slag met elektronica en hoogspannings-, meet- en regeltechniek.

High tech simulatoren

Aan wal oefen je in zeevaart-, brug- en machinekamersimulatoren en gekoppelde binnenvaartsimulatoren. In West-Terschelling maakt de Maritieme Academie Holland nu gebruik van de - in Nederland unieke - High Voltage Training Simulator. Ook in Groningen en Friesland  staan simulatoren om studenten voor te bereiden op situaties op zee. In Noord-Holland biedt de Full Mission Simulator 320graden realistisch buitenbeeld.

 

Moderne schepen

Je vaart uit op onze opleidingsschepen voor oefentochten op de Rijn, Maas, het IJsselmeer of de Waddenzee. Een aantal keer per jaar hebben we zelfs het marineopleidingsvaartuig Hr. Ms. Van Kinsbergen tot onze beschikking. Zie je jezelf al aan dek staan?

 

Bundeling maritieme opleidingen

De Dunamare Onderwijsgroep, ROC Nova College, ROC Noorderpoort, ROC Friese Poort, NHL Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam hebben hun krachten sinds 2013 gebundeld in de Maritieme Academie Holland. Omdat alle opleidingen samenhangen sluiten vmbo, mbo en hbo naadloos op elkaar aan. Via deze doorlopende leerlijnen zorgen we voor een efficiënt studietraject. Ben jij een geïnteresseerde en gemotiveerde leerling? Dan word je op de Maritieme Academie Holland een vakbekwame student of onderzoeker.