19/06/2017 - 11:39 uur

Ijsvaartcursussen MIWB als eerste gecertificeerd

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling heeft haar ijsvaartcursussen als eerste trainingsinstituut met succes laten certificeren en is daarmee op dit moment de enige locatie waar deze cursussen gevolgd kunnen worden.

Ijsnavigatiecursussen

Het MIWB verzorgt al sinds 2003 ijsvaartcursussen voor rederijen. Tevens is zij zeer betrokken geweest bij de ontwikkeling van standaarden voor deze cursussen. Afhankelijk van het vaargebied - en daarmee de ijscondities in een gebied - en ter bescherming van maritieme risico’s zijn er verschillende internationale wetten voor schepen. In Arctische wateren geldt de International Code for ships operating in Polar waters (Polar Code). Door deze ‘Polar code’ worden aanvullende trainingen geëist om veilig in dit gebied te mogen varen. Hierdoor sturen rederijen hun bemanning verplicht op cursus voor een aanvullende training op dit specifieke expertisegebied. Het MIWB is het eerste en enige trainingsinstituut in Nederland waar deze cursussen gevolgd kunnen worden.

Gecertificeerde cursussen

Afgelopen tijd hebben verschillende rederijen al cursussen bij de Terschellinger zeevaartschool gevolgd. Bij de uitvoering van de cursussen wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de situatie van de desbetreffende rederij. Naast de benodigde theorie wordt er veel gebruikt gemaakt van de moderne simulatoren op het trainingscentrum.

Kijk hier voor een overzicht van ons totale cursusaanbod of kijk hier voor een overzicht van de MIWB cursussen.