Docent MIWB nieuwe Membership Director IASST

Henk Spanjer, docent van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling, is benoemd tot nieuwe Membership Director van de International Association for Safety and Survival Training (IASST). Hij was hiervoor genomineerd door de huidige Membership Director en oud-voorzitter van de associatie. Zij hebben het volste vertrouwen in Spanjer én het MIWB.

De International Assosciation for Safety and Survival Training heeft als doel om veiligheidstrainingen voor de scheepvaart en offshore op een hoog niveau te brengen en te houden. Haar leden bestaan uit professionals uit het nautische werkveld, zoals directeuren en medewerkers van trainingscentra, schippers en engineers. De IASST  organiseert jaarlijks seminars en internationale conferenties ten behoeve van onderlinge uitwisseling van kennis en expertise. Tijdens deze bijeenkomsten worden allerlei presentaties en lezingen verzorgd door experts en onderzoekers uit het werkveld en de gerelateerde industrie.

Henk Spanjer geeft op het MIWB les in diverse vakken en verzorgt daarnaast verschillende cursussen op het gebied van veiligheid. Daarnaast is hij schipper op een reddingsboot van het KNRM op Terschelling. Vanuit zijn functie bij het MIWB was hij al aangesloten bij de IASST en regelmatig aanwezig op conferenties en seminars. Als Membership Director zal Spanjer onder andere optreden als voorzitter van discussiegroepen tijdens meetings en zorgdragen voor de promotie van de IASST en zijn activiteiten. Spanjer en het MIWB vinden het een enorme eer dat deze internationale organisatie hem benoemd heeft, om zo extra bij te dragen aan de bevordering en verbetering van de veiligheidscultuur van maritiem personeel over de hele wereld.